ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΠεριοδικό “Prevention”, Φεβρουάριος 2008

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ

“Κάνω bowtech κάθε φορά που αντιμετωπίζω πρόβλημα δυσκοιλιότητας ή σπαστικής κολίτιδας.”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ, Φυσικοθεραπευτής, Θεραπευτής Bowtech, Ιπποθεραπευτής, Πρόεδρος Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Δωδεκανήσου, www.bowtechcenter.com
  • Το μυστικό του ειδικού: Το bowtech είναι μια τεχνική που εφαρμόζω στο σώμα μέσω κινήσεων σε ανατομικά σημεία, όπως είναι οι μύες, οι τένοντες και ο συνδετικός ιστός. Αυτές οι κινήσεις, μέσω του νευρικού συστήματος, στέλνουν στον εγκέφαλο τα επιθυμητά ερεθίσματα. Με άλλα λόγια, το bowtech ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτό-ίασης του σώματoς, δίνοντάς του ερεθίσματα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει με τις δικές του δυνάμεις, που είναι μοναδικές για κάθε σύστημα ή όργανο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνες γερμανικού πανεπιστημίου δείχνουν πως το σώμα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει από μόνο του πάνω από το 60% των γνωστών παθήσεων και ασθενειών. Η μοναδικότητα της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο -μια προκαθορισμένη διαδικασία και ακολουθία ασκήσεων. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα που ακολουθώ είναι αυστηρά προσωπικό και πιθανόν δεν θα εφαρμoστεί σε άλλο ασθενή, ακόμα και αν θεωρητικά αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Κάθε πρόγραμμα δημιουργείται με βάση τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.
  • Τι μπορείτε να κάνετε εσείς: Μια θεραπεία ανά εβδομάδα είναι αρκετή, και τα περισσότερα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους με έναν κύκλο 6-7 συνεδριών. Εκτός από το γαστρεντερικό σύστημα, το bowtech μπορεί να σας βοηθήσει και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο αναπνευστικό, το νευρικό, το κυκλοφορικό κ.ά.
Σε κάποια συστήματα μάλιστα, όπως το μυοσκελετικό, και πιο συγκεκριμένα σε περιπτώσεις όπως η οσφυαλγία και το αυχενικό σύνδρομο, η επιτυχία του bowtech ως θεραπευτικής μεθόδου υπερβαίνει το 80%.