ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ » ΒιογραφικόΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αναστάσιος Τερζόπουλος γεννήθηκε στην πόλη της Κατερίνης. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Για τρία χρόνια, από το 1999 έως το 2002, εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής στο Κ.Χ.Π. Αγ. Ανδρέας στην Ρόδο, ενώ από το 1999 έως το 2005 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικοθεραπείας σε T.E.E. Διετέλεσε επίσημος γιατρός αγώνων της ομάδας χάντμπολ -Α1 κατηγορίας της Χ.Α.Ν.Θ.- για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.

Η πρώτη επαφή του με τη θεραπευτική μέθοδο Bowtech, το Μάιο του 2002, ήταν καταλυτική, και αμέσως εκδήλωσε την επιθυμία να τη μάθει. Η εκπαίδευσή του στη μέθοδο Bowtech ολοκληρώθηκε το 2004. Από τότε, συνέχισε να παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια ως εκπαιδευόμενος δάσκαλος - πλέον- της μεθόδου έως και τον Ιούνιο του 2010, όπου μετά από επιτυχείς εξετάσεις, κατέλαβε τον τίτλο του Senior Instructor από την Ακαδημία Bowtech της Αυστραλίας BTAA.
Από το 2013 διοργανώνει σεμινάρια όπου εκπαιδεύει Φυσικοθεραπευτές στη μέθοδο Bowtech.

Έχει εκπονήσει την 1η κλινική έρευνα στον κόσμο για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου σε ασθενείς με προβλήματα στην οσφυοπυελική περιοχή, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2005 έως το 2006 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα «Θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία». 

Είναι μέλος:
•    του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
•    του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
•    του Σωματείου Bowtech Ελλάδος
•    της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας
•    του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος

Επίσης, ο Αναστάσιος Τερζόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του Περιφερικού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Δωδεκανήσου από το 2005 έως το 2008.
Τακτικά γράφει άρθρα και δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες, περιοδικά υγείας και στην τηλεόραση. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και της αποκατάστασης, συμμετέχοντας συχνά σε επιστημονικά συνέδρια. Επίσης, διατελεί επιστημονικός συνεργάτης αθλητικών σωματείων σε ερευνητικό πρόγραμμα για την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής μεθόδου Bowtech στην απόδοση των αθλητών.
Σήμερα, εφαρμόζει την θεραπευτική μέθοδο Bowtech στο Bowtech Center.
Είναι έγγαμος, λάτρης της φύσης και της ιππασίας, ενώ αυτό που αγαπά είναι να ταξιδεύει  και ν’ ανακαλύπτει διάφορα -άγνωστα κυρίως-  μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.