ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ«Ελεύθερος Τύπος», 01/07/2013

Βρετανική έρευνα φανερώνει ότι τα σουτιέν που δεν εφαρμόζουν καλά στο σώμα προκαλούν "παρενέργειες", από πονοκέφαλο και μυϊκό πόνο μέχρι σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. 
 
Περισσότερο ύποπτα για την πρόκληση τέτοιων προβλημάτων είναι τα σουτιέν με σκληρή μπανέλα, τα οποία πιέζουν ασφυκτικά το θώρακα, ειδικά όταν δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο της γυναίκας που τα φορά.
 
Ο φυσικοθεραπευτής Αν. Τερζόπουλος εξηγεί: "Η διαρκής πίεση από το στηθόδεσμο προκαλεί υπερδιέγερση στις νευρικές απολήξεις, που υπάρχουν γύρω από το στήθος. Επιπλέον, τα σφιχτά σουτιέν τραυματίζουν το μαζικό αδένα. Γι΄ αυτό άλλωστε τα σουτιέν με συρμάτινη μπανέλα έχουν κατηγορηθεί εδώ και χρόνια για την πρόκληση καρκίνου του μαστού, ενώ προκαλούν τραυματισμούς και στους μεσοπλεύριους μυς. Επίσης, μπορούν να εμφανιστούν πονοκέφαλος από τη νευρική υπερδιέγερση και ενοχλήσεις στην πλάτη ή το θώρακα, να επιδεινωθεί η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, να μειωθεί η αναπνευστική ικανότητα και να διαταραχθεί η πέψη. Ο ιδανικός στηθόδεσμος διαθέτει φαρδύ λάστιχο από κάτω και χιαστί τιράντες (σε αθλητικό στιλ)".